Maatschappelijke betrokkenheid

SportPlus Vereniging & Rotterdam Noord

Skadi vindt het belangrijk dat haar leden iets terug doen voor Rotterdam en in het specifiek de deelgemeente Rotterdam Noord, waar Skadi tevens is gehuisvest.

Skadi is binnen Rotterdam Noord de enige studentensportvereniging, hetgeen ervoor zorgt dat wij ons duidelijk kunnen onderscheiden van alle andere verenigingen in Rotterdam. Onze leden zijn bekend met de buurt en wonen er vaak ook zelf. Hierdoor vinden veel Skadianen het ook erg leuk om een keer iets terug te kunnen doen!

SPORTPLUSVERENIGING SKADI

Sinds 19 januari 2016 heeft Skadi het Sportpluspredicaat in bezit en mogen wij ons een van de 22 Sportplusverenigingen van Rotterdam noemen. 

Het Sportpluspredicaat is een predicaat dat wordt uitgereikt aan sportverenigingen die veel teruggeven aan de maatschappij en de stad Rotterdam in het bijzonder. Skadi doet al een aantal jaren zaken met stichting Move om kinderen in Rotterdam Noord te laten inzien wat ze kunnen bereiken en welke invloed ze kunnen hebben op hun leefomgeving. Verder is Skadi bezig met interactieve projecten met verschillende doelgroepen in de wijk zoals ouderen en mensen aangesloten bij welzijnsorganisaties.

Voor Skadi is het predicaat ook belangrijk omdat het aangeeft aan haar (toekomstige) partners dat de samenwerking met de vereniging goed besteed is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker en Skadi Rotterdam is de eerste studentensportvereniging die laat zien dat ze haar partners hierbij kan helpen door maatschappelijk betrokken en vitaal te blijven!

En dat is erkend in de vorm van het Sportpluspredicaat. Die waardering is geweldig, óók omdat het een signaal geeft aan sponsors en potentiële andere partners. Voor hen is het gunstig te weten dat ze samenwerken met een vereniging die maatschappelijk verantwoord aan de weg timmert! 

move-logo-kleur
noord4daagse-logo
fondsgehandicaptensport-logo

STICHTING MOVE

In de Move-projecten op basisscholen krijgen (kansarme) kinderen en studenten samen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van hun eigen project voor de buurt. Bottom-up werken en hen daarmee de vrije ruimte geven om hun eigen ideeën tot werkelijkheid te maken staat daarbij voorop. Het project bestaat uit twee onderdelen: een actief uitstapje, waarin de studenten de kinderen meenemen naar het studentenleven en een buurttraject.

In het buurttraject brainstormen de kinderen met hulp van de studenten over wat er beter kan in de wijk en gaan ze samen aan de slag om hun plan uit te voeren. Zo leren ze sociaal ondernemen, ontwikkelen ze hun talenten en kunnen ze met trots terugkijken op een concreet resultaat. Tijdens het project organiseren de studenten ook een actief uitje voor de kinderen om hen het studentenleven te laten zien. Zo verkennen zij nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden.

NOORDVIERDAAGSE

De Noord4Daagse is het grootste wandelevenement in Rotterdam Noord voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Gedurende vier avonden zal er door ongeveer 1000 kinderen en begeleiders 3, 5 of 10 kilometer gewandeld worden in en om Rotterdam Noord. 

De Noord4Daagse draait op vrijwilligers en kan niet zonder de enthousiaste inzet van leerkrachten, ouders, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Tijdens de avondvierdaagse zijn er veel extra handen nodig. Om bijvoorbeeld het verkeer te regelen, de stoet te begeleiden en vrijwilligers te voorzien van een avondmaal. Maar ook als routekrijter, om appeltjes en bloemen uit te delen of om eventueel pleisters te plakken. De Noordvierdaagse van 2019 vindt plaats op dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni.

FONDS GEHANDICAPTENSPORT

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken.Tijdens de landelijke collecteweek zetten Skadianen zich in om te collecteren voor de gehandicaptensport. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen en hiermee sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. De collecteweek in 2019 vind plaats van 31 maart tot en met 6 april.  

opkikker-logo
koppieau-logo
stichting-bont-logo

STICHTING OPKIKKER

Al vanaf 1995 organiseert Stichting Opkikker Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin ze door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is ze te gek, alles kan. Ze zijn trots op onze organisatiekunst, waarmee duizenden gezinnen geholpen worden en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie. 

Maar de Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het Ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die het hele gezin keer op keer weer van nieuwe energie zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geeft de stichting trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. 

STICHTING KOPPIE-AU

Stichting Koppie-Au is opgericht om meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk te maken. Koppie-Au biedt ouders en betrokkenen een platform om bij te dragen aan relatief kleine onderzoeken. Deze kleine onderzoeken dienen namelijk als voorlooponderzoek voor veel grotere projecten. Alle onderzoeken die bij ons worden aangemeld worden beoordeeld door een medische toetsingscommissie op o.a. relevantie en haalbaarheid. Zo weten we zeker dat we een zinvolle bijdrage leveren aan de huidige kennis en ervaring met betrekking tot hersentumoren.

STICHTING BONT

BONT richt zich op het bieden van begeleiding waarbij de BONTjongeren ‘spelenderwijs’ nieuwe ervaringen op kunnen (blijven) doen wat hen stimuleert in hun ontwikkeling, ongeacht een beperking. Dit doen we 24 uur per dag, 365 dagen per jaar!

Bijna alle begeleiding wordt bij BONT geboden door studenten en young professionals. Door het kleine leeftijdsverschil tussen de jongeren en begeleiders zijn interessegebieden en belevingswerelden overlappend. Dit heeft als voordeel dat de jongeren een ‘gelijkvloerse’ relatie aan kunnen gaan tijdens de begeleiding. Dit levert een onbetaalbare leerschool voor beide partijen!
Door samen met leeftijdsgenoten op pad te gaan komen de jongeren en begeleiders terecht in nieuwe situaties waarbij unieke ervaringen opgedaan worden. Essentiële stappen in het leven van een puber.

RINGVAART

Een deel van de leden van Skadi start in hun tweede of derde jaar de Ringvaart, een roeiregatta van 100 kilometer. Gezien de fysieke en tevens mentale uitdaging die deze wedstrijd biedt, proberen onze ploegen hiermee ook direct geld op te halen voor een goed doel. Zo combineren zij hun eigen topprestatie met een topprestatie voor anderen.