Grauwe Head

Geplaatst op 20-03-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

De Head of the River Amstel is voor de ploegen het laatste moment om de laten zien hoe zij presteren op de langebaan. En een pittige laatste wedstrijd is het zeker. 8 km lang strijden de roeiers op de Amstel om zo snel mogelijk van de Hoop naar de finish in Ouderkerk te komen. Waar de zaterdag vooral geteisterd werd door regen, was het zondag de wind die de race behoorlijk zwaar maakte. Ook dat is roeien en juist op zulke wedstrijden kom je jezelf tegen. Het collectief is belangrijk, want samen moet er gewerkt worden om die vele kilometers af te leggen in barre omstandigheden.

De eerstejaars hadden moeite met het water in 020 en wisten eigenlijk allemaal niet een sterke collectieve haal neer te zetten. De eerstejaars lichte mannen voeren een goede race en waren verwikkeld in een mooie strijd met Saurus in de laatste kilometer. Ze leken er op een gegeven moment langs te gaan, maar Saurus pareerde en ging er weer vandoor. Als Skadi hen gepakt had was een 8ste plaats wellicht omgezet in een hogere notering.
De beste wedstrijd van de eerstejaars was die van de zware vier met. Ze konden lekker pompen met wind tegen en wisten dat voor de volle 8 km vast te houden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een 4de plek in het eerstejaars 4+ klassement.

Middengroep licht en zwaar startten allebei in een Gevorderde 8+ veld. Bij licht was er vanwege een blessure een oud-wedstrijdroeier afgestoft en in de boot gezet. De heer van Buuren streed voor wat hij waard was, maar er waren te weinig trainingen samen gedraaid om bij elkaar te komen met de haal. Helaas was de 8 km van de Head te kort om dit recht te trekken en de mannen van middengroep licht moesten genoegen nemen met een 8ste plek.
Middengroep zwaar begon net als vorig week met een invaller van Dudok en ook daar was te weinig een gezamenlijke haal te zien. Meer dan een 12de plek zat er voor deze Head niet in.

De clubachten hebben dit weekend hun notering in de Kruithuisbokaal mogen verbeteren. De heeren voeren met een vijfde plek een stuk beter dan vorige week. De damesch haalden onder begeleiding van een groot en luidruchtig peloton maar liefst vijf boten in en kwamen uit op een tweede plek. Met nog vier weken een een trainingsweekend te gaan tot de Skoll Cup gaan de ploegen zich nu klaarmaken voor het 2k-seizoen.

De Oude Acht kon zich dit weekend revancheren voor de mindere prestatie op de Heineken van vorige week. Ze startten achter Laga en er werd meteen jacht gemaakt op de roeiers uit Delft. Er zat weer passie en vechtlust in de boot en haal voor haal werd op Laga ingelopen. Het werd een mooie strijd boord aan boord en enige tijd kon Laga nog de machtige slagen van Skadi bijbenen. Uiteindelijk moesten zij zich gewonnen geven en ging Skadi jacht maken op Nereus. Het was echter net niet genoeg op de 1ste plek te pakken. Een mooie 2de plek betekent wel dat de Oude Acht zichzelf heeft bewezen mee te kunnen varen om de winst. Het biedt zeker perspectief voor de Varsity.