Hollandia/NK Klein

Geplaatst op 24-04-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Afgelopen weekend werd er door de Skadi ploegen geroeid op de Bosbaan tijdens de Hollandia/NK Klein. Aan dit Nederlands Kampioenschap voor kleine nummers doet de top van roeiend Nederland mee en zodoende is het een mooie wedstrijd voor de ouderejaars roeiers om zich te meten met enkele grootheden.

En dat is ook gebeurd! Peter Bruins en Sjoerd Hutter startten dit weekend de E 2- en vanwege hun jonge leeftijd zijn zij ook nog SB (U23). In de time-trials van vrijdag zetten zij al een scherpe 10de tijd neer, wat goed was voor een plek in de kwart-finale. Via de kwart-finale en halve-finale bereikten zij uiteindelijk de B-finale waarin zij moesten afrekenen met een SB-ploeg van Theta om zo Nederlands Kampioen SB 2- te worden. Deze twee hadden in de vorige rondes snellere tijden geklokt, maar daardoor lieten Sjoerd en Peter zich niet intimideren. Na een wat lastige start kwamen zij op stoom en wisten zij rond de 1000m de heren van Theta over te nemen! En dat gaf vleugels; in de laatste 500m pakten zij ook nog een Okeanos/Nereus combinatie van de bond! Kapotgestreden mochten Sjoerd en Peter aanleggen aan het erevlot om hun dikverdiende gouden medaille op te halen! Gefeliciteerd heren!
En Sjoerd en Peter zijn niet de enige kersverse Nederlands Kampioenen op Skadi.

Ook Marieke Keijser was van de partij en zij heeft haar concurrentie toch wel verpletterd. Met haar prachtige Skadi-sokken is zij niet alleen Nederlands Kampioen geworden in de LDE 1x, maar ook LDE 1x (SB). Een dubbelslag die weinig roeiers haar zullen nadoen! Gefeliciteerd Marieke!

Dit weekend was er ook succes bij de eerstejaars! Na de Varsity waren de heren van eerstejaars licht erop gebrand het beginnelingen blik binnen te halen op de Hollandia. Maar die wedstrijd werd pas op zondag verroeid; op zaterdag werd er geroeid voor punten in het eerstejaarsklassement. Met een goede voorwedstrijd was het net als op de Varsity weer eerstejaars licht van Skadi die de beste tijd wist neer te zetten. Helaas bleek Nereus in de finale toch een maatje te groot en moest Skadi genoegen nemen met een tweede plek. Die tweede plek bood wel alle kansen voor het beginnelingen veld, daar deed Nereus immers niet meer mee.
En de favorietenrol heeft eerstejaars licht helemaal waargemaakt. In de voorwedstrijd hadden zij weer de snelste tijd neergezet en dit keer hebben zij in de finale van start tot finish voorgelegen. Een prachtige prestatie en geheel verdiend is Skadi eerstejaars licht dit weekend beginnelingen af geworden!

Dubbel succes was er bij twee heren van Middengroep Zwaar! Joris Faas en Sander Boelens wisten op zaterdag het Dev 2x veld te blikken met overtuigend roeien en die goede lijn zetten zij door naar zondag waar zij ook het G 2x veld binnen wisten te slepen! Een heel mooie prestatie van deze scull-talenten!