Orca Competitie Slotwedstrijden

Geplaatst op 25-06-2018  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Tanne Schreuder

Afgelopen weekend hebben de club-, de klassements- en de bakboordploegen hun laatste halen van het seizoen neergezet tijdens de Orca Competitie Slotwedstrijden op de Bosbaan. Ook werd het NSK C4+en roeien verroeid.

Bij de clubploegen zijn uiteenlopende resultaten neergezet, voor de heeren 4+ en damesch club8+ hield het helaas na de voorwedstrijd op. De Heeren Club8+ behaalde een plek in de B-finale waar zij een vierde plek behaalden. Ook de Damesch Club4* verroeide de B-finale en behaalde hier een nette tweede plek, daarnaast hebben ze met de tijd die ze hier neer hebben gezet wel 17 seconden van hun laatste 2k afgeschaafd. Wij zijn benieuwd wat we volgend jaar van deze dames kunnen verwachten op het water.

Ook Damesch 5 en Heeren 7 op zaterdag en Damesch 12 en Damesch  4 behaalden een plek in de B-finale en hebben zo hun seizoen succesvol afgesloten. Zaterdag was het eveneens tijd voor de laatste wedstrijd van Damesch 3 en Heeren 3. Heeren 3 werd vierde in de A-finale. Damesch 3 heeft weer het veld aangeveegd, zoals zij het gehele seizoen al doen! Met deze taart hebben ze hun eerste plek in de NOOC Onervaren C4+ Bakboord Bokaal nogmaals gevestigd en is deze bokaal dit jaar bij de vrouwen voor Rotterdam! Gefeliciteerd dames!

Heeren 1 en Damesch 1 streden zaterdag voor de eerste plek in het klassement. De top drie lag enorm dicht bij elkaar en deze wedstrijd was dan ook allesbepalend. Heeren 1 werd tweede in de voorwedstrijd na Argo 1, deze ploeg kwamen zij opnieuw tegen in de A-finale. Het was een ernorm spannende finale, onze mannen kwamen als eerste uit de start, helaas is Argo hier toch overheen gegaan. De mannen behalen hiermee een tweede plek in het NOOC Onervaren C4+ Klassement, een enorm knappe prestatie! Bij Damesch 1 was de A-finale opnieuw nagelbijtend spannend! De dames kwamen goed uit de start, maar ploeg Ellende van Proteus zat hun dicht op de hielen. Maar het was Damesch 1 die als eerste over de finish kwam met een overtuigend verschil van 2.35 seconden. Hiermee heeft Skadi voor het eerst het NOOC Onervaren C4+ Klassement gewonnen!

Daarnaast heeft Damesch 1, net als Heeren 2 die helaas na een overtuigende winst in de voorwedstrijd afviel bij de halve finale, ook deelgenomen aan het NSK. Damesch 1 haalde met gemak de halve finale, gevolgd door de finale, waar ze het opnieuw opnamen tegen hun grootste tegenstander van het seizoen. Het was opnieuw een enorm spannende wedstrijd die menig coach en aanmoediger een jaartje van zijn of haar leven aan spanning heeft gekost. De ploeg van Proteus heeft bijna de gehele wedstrijd voorgelegen maar de dames van Skadi hebben in deze finale ontzettend veel lef getoond en zich vastgebeten in de concurentie. In de laatste twintig meter en met een nipt verschil van 0.27 seconden zijn zij er overheen gegaan en hebben ze ook het NSK gewonnen. Gefeliciteerd dames en natuurlijk coaches met deze dubbele winst!