Thetis Sprint & ARB

Geplaatst op 03-06-2019  -  Categorie: Algemeen

Op de vooravond van de ARB vonden de Thetis Sprints plaats, georganiseerd door de vrouwelijke tak van Nereus. Het benodigde explosieve vermogen voor een snelle 500 meter is een goede manier om de felheid voor het weekend alvast op scherp te zetten. Met zowel letterlijk als figuurlijk een lichte delegatie vanuit Skadi werden er uiteindelijk rappe tijden gevaren. In het LHG4- veld kwam de Leest helaas net tekort om met blik naar huis te gaan. Dhr. Paardekooper roeiden in het LHG2- veld, in combinatie met zijn Proteus maatje, naar de snelste tijd en gaan met blik naar huis. Ook EJL mocht na hun finish doorroeien naar het erevlot om blik op te halen. Gefeliciteerd mannen en coaches!

Op de ARB Bosbaanwedstrijden is ook dit weekend weer hard gestreden door onze roeiers. Hoewel sommige van de prestaties wat tegenvallen, bleken de omstandigheden zaterdag erg gunstig en zijn er maar liefs 4 Skadi Records gesneuveld!

Op zaterdag was het wederom tijd voor het verroeien van de klassementen. Hierbij wisten de meeste middengroepen, deelnemend aan de developmentvelden, finale te roeien later de middag. Een opvallende uitslag was er voor de eerstejaars lichte mannen, die helaas geen finale haalden dit weekend. Wel behouden zij hun tweede plek in het algemeen klassement. Zowel de eerstejaars dames als de eerstejaars lichte dames behaalden een plek in de A-finale. Hierbij een speciale vermelding voor de EJLD 4*, die in hun voorwedstrijd een dermate harde tijd roeiden dat zij het Skadi Record met ruim vier seconden weten te verbeteren!

Tijdens de finale van het HE2x veld laten dhr. Geschiere en dhr. van Brussel (Triton) zien de afgelopen tijd grote stappen gemaakt te hebben door goed mee te komen met de zware mannen. Ook mej. Walraven en mej. van der Heijden laten iedere wedstrijd zien progressie te boeken. In het LDB2x veld behaalden zij in de finale een nette derde plek, en met hun tijd roeien ook zij een heel net Skadi Record! In het DDev 2x veld roeiden mej. Feddersen en mej. van der Vorst naar een vijfde plek, en ook zij zetten hiermee een Skadi Record neer!

Middengroep licht startte wederom met twee boten in de A-finale van het LHDev 4- veld. De Leest roeide hierbij naar een tweede plaats. Voor de Pieterman zat er helaas niet meer dan een zesde plek in. Zij behouden hiermee allebei hun plek in het klassement. Middengroep dames behaalde een derde plek in de finale van het Ddev 4- veld. Zij schuiven omhoog naar een tweede plek in het klassement.

Mej. Loos gooit wederom hoge ogen met haar prestaties dit weekend. In het DG1x veld roeide zij een ogenschijnlijk spannende race waarin zij zich niet gewonnen gaf. Met een sterke afsluitende 500 meter wist zij de winst overtuigend naar zich toe te trekken en blik te trekken. Gefeliciteerd Nina en coaches!

Op zondagochtend werden time trials verroeid over 1750 meter. Met wisselende prestaties volgden later de middag de finales. In de finale roeiden de middengroep dames in de 4- een degelijke race en gaan er met de tweede plek vandoor. Ook dhr. Geschiere en dhr. van Brussel (Triton) moeten hun meerdere erkennen en roeien in het LHG2x veld naar een tweede plek.

In de finale van het LDGb 2x veld lagen twee sterke Skadi boten aan de start. Mej. van de Velde en mej. van den Puttelaar en Skadi/Laga combinatie met mej. Rolloos op slag. Na een degelijke start van mej. van de Velde en mej. van den Puttelaar lagen zij na 500 meter op een tweede plek. De volgende 500 meter weten zij echter het verschil te maken en liggen na 1000 meter op een eerste plek. De koppositie is de rest van de race vastgehouden en trekken zodoende verdiend blik! Gefeliciteerd dames en coaches met dit blik!