Twee medailles op World Cup III

Geplaatst op 13-07-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Nene Marringa en Kristian Rosenkrands

Op de Rotsee in Luzern, Zwitserland, werd afgelopen weekend de laatste World Cup verroeid. Op de prachtige roeibaan in Luzern werd Skadi vertegenwoordigd door Jasper Tissen, Lisanne Brandsma en Marieke Keijser. Waar het seizoen van de meeste roeiers bij de NSRF eindigde, staan voor onze bondsroeiers nog een aantal wedstrijden op de planning.

Marieke Keijser presteerde goed in het lichte dames skiff veld in de voorronde en in de halve finale. In de finale roeide ze in een spannende strijd met de Zuid-Afrikaanse Kirsten Mccann naar een tweede plek en behaalde daarmee een zilveren medaille. Zelf was ze niet geheel tevreden, maar het heeft haar wel vertrouwen gegeven voor het SB WK.

Lisanne Brandsma startte in de Holland Acht en behaalde zowel in de exhibition race als in de finale een vierde plek.

Jasper Tissen startte wederom in de vier-zonder en roeide een goede voorwedstrijd en een sterke halve finale. In de finale bleken de Amerikaanse en Italiaanse ploeg te sterk en behaald Jasper een bronzen medaille. Niet geheel ontevreden vertelde hij dat hij ‘de race met Lef heeft gevaren’.

Een kleine groep Skadianen was afgelopen weekend mee om de roeiers aan te moedigen. Liggend aan het meer in de frisse berglucht konden zij de roeiers zien weg starten. Het bijzondere aan deze baan is dat er achter de startvlotten een openbaar zwemgedeelte ligt waardoor je enkele meters van de roeiboten dobbert en een balletje overgooit! Na de wedstrijden werd er op de camping goed gemengd met andere roeiverenigingen. Het doel is om volgend jaar met nog meer Skadianen te gaan!

Na deze World Cup zullen een aantal roeiers nog meer internationale wedstrijden starten deze zomer. Van 19 t/m 23 juli is het SB WK in Plovdiv, Bulgarije en van 24 september t/m 1 oktober het WK in Sarasota-Bradenton, USA. Ook staat van 13 t/m 16 juli het EUC in Subotica, Servië nog op de planning voor een aantal Skadianen. Het is een drukke zomer, met veel mooie wedstrijden.