Twee medailles op het EK Roeien

Geplaatst op 29-05-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Het EK roeien heeft afgelopen weekend plaatsgevonden in Racice, Tsjechië. Drie Skadianen, Jasper Tissen (M4-), Lisanne Brandsma (W4-) en Marieke Keijser (LW2x), hebben hier gestart en allen hebben de A-finale gehaald! Lisanne wist op zaterdag in een directe finale een bronzen medaille te winnen achter Roemenië en Polen. Een prachtig resultaat voor de eerste uitzending van Lisanne! Marieke had een lastige voorwedstrijd, maar wist zich via de herkansing te plaatsen voor de A-finale. Hierin roeide zij met Ilse Paulis naar een mooie 2e plek en een zilveren medaille! Jasper maakte indruk in de voorwedstrijd en de halve finale met zeer overtuigend roeien. Medaillekansen waren er zeker, maar een snoek bij de start van de finale gooide roet in het eten. De aansluiting werd nog gezocht, maar het gat was te groot. In Luzern tijdens de WRC III zal Jasper zich zeker revancheren!