lid worden

KOM ROEIEN BIJ SKADI!

Skadi wees een winnaar

Roeien is een échte studentensport. De meeste studenten die bij Skadi lid worden hebben nog nooit eerder geroeid, waardoor bijna iedereen op hetzelfde niveau start. Het is een sport waarbij je snel door kunt stromen naar de top, mocht je hier ambities voor hebben. Maar ook als je geen topsportambitie hebt, heeft Skadi veel te bieden. Ben jij, net als wij, enorm enthousiast geworden over roeien? Ben jij diegene die het onderste uit de kan wil halen tijdens zijn studententijd? Degene die wil blijven sporten, maar ook de gezelligheid van een studentenvereniging zoekt? Dan is Skadi de plek voor jou! Skadi telt twee inschrijfmomenten gedurende het jaar: het ene inschrijfmoment vindt plaats in april tijdens de HIP-dag, het andere inschrijfmoment is tijdens de gehele Eurekaweek in augustus.

 

lidworden-4

HALFJAARLIJKSE INTRODUCTIE PERIODE

lidworden-2

EERSTE JAAR

lidworden-3

VOOR OUDERS

lidworden-1

JEUGDROEIER

halfjaarlijkse introductie periode

Als de zon achter de wolken vandaan komt, de winterjassen diep de kast in verdwijnen en het water weer strak blauw kleur, dan weet je dat de lente is begonnen. Bij Skadi betekent dit dat het ook weer tijd is voor de Halfjaarlijkse Introductie Periode (HIP). De HIP is er voor studenten die graag willen uitproberen hoe we bij Skadi sporten combineren met het verenigingsleven. Tijdens de HIP zal je gedurende acht weken met je HIP-ploegje twee keer per week het water op gaan onder begeleiding van ervaren coaches. De coaches leren je alle basistechnieken van het roeien en stomen je klaar voor de jaarlijkse nationale competitie slotwedstrijd, de Orca Slot. Als Hipper kan je daarnaast iedere week een feestje en borrel meepakken op de sociëteit. Ook worden er talloze leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn er het HIP-diner, de biercantus en de roeiwedstrijd tegen andere studenten die net begonnen zijn van Njord, Laga en Skadi (NjoLaSka).

Inschrijven voor de HIP periode van dit jaar (1 mei t/m 24 juni) kan op de HIP-dag. De HIP-dag vind dit jaar plaats op donderdag 18 april 2019. Op deze dag is er van alles te beleven op Skadi. Zo kan je bijvoorbeeld je eerste roeihalen maken in de boot, mee doen aan de ergometer challenge, chillen op het terras, mee-eten met de barbecue en 's avonds je beste dansmoves laten zien op het open feest!

Wil je de sfeer ervaren van Skadi? Kom dan naar de HIP-dag op 18 april vanaf 16:00 uur! Er staan talloze leden voor je klaar die je graag een rondleiding willen geven en volledig bij kunnen praten over wat er allemaal te doen valt op onze vereniging. En wie weet zien we jou wel terug als Hipper tijdens de Halfjaarlijkse Introductie Periode 2019!

Voor meer informatie over lid worden bij Skadi kun je contact opnemen met de Nieuwe Leden Commissie via cln.[antispam].@skadi.nl.

EERSTE JAAR hoe zit het eruit?

Wil jij je eventueel twijfelachtig inschrijven bij Skadi en ben je benieuwd wat er dan allemaal staat te gebeuren? Hieronder staan de belangrijkste aspecten van je eerste jaar uitgelegd!

KISS

Nadat je bent ingeloot bij Skadi en de rest van de Eurekaweek lekker door gefeest hebt, begint de KISS: Kennismaking en Integratie van Skadi Sjaars. KISS is een sportief en uitdagende week waarin je de eerste belangrijke dingen over onze vereniging leert en er wordt natuurlijk veel wordt gesport! KISS zal dit jaar van maandag 26 augustus t/m donderdag 29 augustus zijn.

AFROEIPERIODE

Nadat KISS is geweest begint de afroeiperiode. Je wordt als beginnende roeier ingedeeld in een afroeibootje om vervolgens zes weken lang twee keer per week te roeien onder begeleiding van ervaren coaches. Naast dat je twee keer per week gaat roeien, kan je ook twee keer per week aan de outdoor training mee doen. Tijdens de afroeiperiode kan je van maandag tot en met donderdag op Skadi blijven eten. Op dinsdag is de traditionele borrelavond en op donderdag is de feestavond. Dan kun je onder het genot van een biertje je lichtingsgenoten en de vereniging beter leren kennen. De afroeiperiode eindigt met een afroeidag waar er door alle afroeiboten gestreden zal worden om de titel “Snelste Sjaars te Water”. Dit is hét moment om je krachten te meten met de andere afroeiboten. Je ouders zijn deze dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de vereniging. Na afloop zal de periode feestelijk worden afgesloten met het afroeifeest.

NA DE AFROEIPERIODE

Als de afroeiperiode is afgelopen kan je gaan wedstrijdroeien, clubroeien of competitieroeien. Aan het einde van de afroeiperiode vindt er een testdag plaats waar op basis van een ergometer-test, motivatie en lichaamsbouw roeiers uitgenodigd zullen worden om selectie te doen voor het wedstrijdroeien. Wedstrijdploegen zullen een seizoen lang onder professionele begeleiding trainen en strijden om het Eerstejaarsklassement te winnen. Als je wordt geselecteerd voor een wedstrijdploeg zullen de trainingen langzaam opbouwen naar 7x per week. Word je uitgeselecteerd bij het wedstrijdroeien of vind je 7x per week trainen toch te veel, dan kun je er ook voor kiezen om selectie te doen voor het clubroeien of voor de TopC4. Als clubroeier of TopC4 zul je uiteindelijk ongeveer 4-5x in de week trainen. Wanneer het wedstrijd- en clubroeien te hoog gegrepen is kun je ook je eigen bootje vormen en gaan competitieroeien, hierbij roei je zo'n 1x per week en start je in het seizoen een aantal leuke wedstrijden!